Bramborová polévka s parmezánem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 400 g
Cibule 120 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Máslo čerstvé 25 g
Olej slunečnicový 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 60 g
Tymián čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme.
  3. Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem.