Bramborová polévka s parmezánem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
400 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme.
- Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem.