Krůtí řízky se šunkou a sterilovanou zeleninou
Ingredience
Hrášek sterilovaný |
50 g |
Kapie sterilovaná |
50 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony - sterilované |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Všechnu sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat (sterilovanou kapii pokrájíme na nudličky).
- Na řízky položíme plátek šunky, plátek sýra a porci zeleniny. Řízek zavineme, sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vajec s moukou, smetanou a solí. Na mírném plameni závitky smažíme na másle s olejem z obou stran do zlatova.