Krůtí řízky se šunkou a sterilovanou zeleninou

Ingredience


Hrášek sterilovaný 50 g
Kapie sterilovaná 50 g
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Čedar 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony - sterilované 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Všechnu sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat (sterilovanou kapii pokrájíme na nudličky).
  2. Na řízky položíme plátek šunky, plátek sýra a porci zeleniny. Řízek zavineme, sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vajec s moukou, smetanou a solí. Na mírném plameni závitky smažíme na másle s olejem z obou stran do zlatova.