Srnčí kotlety se žampiony

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 60 g
Srnčí maso 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 150 ml
Vývar zeleninový 600 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
  2. Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.
  3. Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.