Srnčí kotlety se žampiony
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Srnčí maso |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
Vývar zeleninový |
600 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
- Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.
- Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.