Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami
Ingredience
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Jahody |
15 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Perník |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1.2 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Tvaroh měkký |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Velké zahradní jahody očistíme od zelených lístků, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme máslo se dvěma špetkami soli, poté přimícháme rozšlehané vajíčko, přilijeme mléko, rozmícháme a postupně zapracujeme hrubou mouku. Těsto by mělo být vláčné a polotuhé. Položíme ho na pomoučený vál, vyválíme obdélníkový plát silný přibližně 1 cm a nakrájíme z něj přibližně 15 čtverečků. Do středu nakrájeného těsta klademe jahody, konce těsta dobře uzavřeme a utvoříme knedlíčky.
- V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody. Knedlíčky vhazujeme do vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti 5 - 7 minut, po uvaření vyplavou na povrch.
- Knedlíčky vybereme děrovanou naběračkou, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.