Řízky ze skopového masa s houbami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Kmín mletý 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 120 g
Skopová kýta 300 g
Strouhanka 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok uzený 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné skopové maso rozkrájíme na kostky a umeleme. Bůček krájíme na jemné kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme.
  2. Na sádle (50 g) zpěníme cibuli, vmícháme houby, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr přimícháme česnek.
  3. V mezičase v míse promícháme mleté maso s bůčkem, solí, pepřem, vejcem a strouhankou. Nakonec přidáme vychladlou houbovou směs a vypracujeme kompaktní hmotu. Tvarujeme z ní řízky, které smažíme na zbylém sádle z obou stran do zlatova.
  4. Řízky podáváme sypané strouhaným sýrem.