Řízky ze skopového masa s houbami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
120 g |
Skopová kýta |
300 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok uzený |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné skopové maso rozkrájíme na kostky a umeleme. Bůček krájíme na jemné kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme.
- Na sádle (50 g) zpěníme cibuli, vmícháme houby, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr přimícháme česnek.
- V mezičase v míse promícháme mleté maso s bůčkem, solí, pepřem, vejcem a strouhankou. Nakonec přidáme vychladlou houbovou směs a vypracujeme kompaktní hmotu. Tvarujeme z ní řízky, které smažíme na zbylém sádle z obou stran do zlatova.
- Řízky podáváme sypané strouhaným sýrem.