Srnčí řízky obalované

Ingredience


Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 70 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Šlehačka 60 ml
Srnčí kýta 600 g
Strouhanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí kýtu očistíme, rozkrájíme na plátky a naklepeme, máslo rozpustíme, vejce rozšleháme se smetanou.
  2. Řízky osolíme, opepříme, v míse zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. Pod fólií necháme řízky odležet.
  3. Poté řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran.