Srnčí řízky obalované
Ingredience
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
70 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Šlehačka |
60 ml |
Srnčí kýta |
600 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí kýtu očistíme, rozkrájíme na plátky a naklepeme, máslo rozpustíme, vejce rozšleháme se smetanou.
- Řízky osolíme, opepříme, v míse zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. Pod fólií necháme řízky odležet.
- Poté řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran.