Meruňkový kompot

Meruňkový kompot - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 600 g
Cukr vanilka 20 g
Meruňky 3 kg
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku.
  2. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na sebe do 0,7 dl skleniček. Zalijeme připraveným nálevem. Skleničky zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, do 2 třetin naplněného vodou. Přiklopíme a při 95 stupních sterilizujeme 25 - 30 minut, poté vybereme z hrnce a odložíme na chladné místo vychladnout.