Vepřová krkovička v kapustě
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kapusta |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
60 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřová krkovička |
1 kg |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme.
- V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme.
- Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou.