Vepřová krkovička v kapustě

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Kapusta 1 ks
Mouka pšeničná hladká 60 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 60 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřová krkovička 1 kg
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
  2. Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme.
  3. V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme.
  4. Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou.