Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky
Ingredience
Cukr krupice |
15 kg |
Gelfix Extra |
30 g |
Hrušky |
600 g |
Jablka |
500 g |
Rajčata |
500 g |
Voda pitná |
1 dl |
Cukr vanilka |
1 balení |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Omytá jablka a hrušky rozřízneme na půlky, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k rajčatům. Na mírném ohni, za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Podle potřeby přilijeme naběračku vody. Rozvařené rajčata a ovoce mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes síto a vlijeme opět do hrnce. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, Gelfix a povaříme za častého míchání do rozpuštění cukrů.
- Horkou marmeládou naplníme suché a teplé sklenice, které ihned zavíčkujeme a poklademe víčky dolu na 10 minut. Potom obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.