Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky

Ingredience


Cukr krupice 15 kg
Gelfix Extra 30 g
Hrušky 600 g
Jablka 500 g
Rajčata 500 g
Voda pitná 1 dl
Cukr vanilka 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Omytá jablka a hrušky rozřízneme na půlky, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k rajčatům. Na mírném ohni, za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Podle potřeby přilijeme naběračku vody. Rozvařené rajčata a ovoce mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes síto a vlijeme opět do hrnce. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, Gelfix a povaříme za častého míchání do rozpuštění cukrů.
  2. Horkou marmeládou naplníme suché a teplé sklenice, které ihned zavíčkujeme a poklademe víčky dolu na 10 minut. Potom obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.