Srbské vepřové maso
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Paprika žlutá |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
100 g |
Rajčata |
4 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
1 kg |
Voda pitná |
1 l |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny.
- Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu.
- Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut.
- Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou.