Srbské vepřové maso

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Mouka pšeničná hladká 20 g
Paprika žlutá 3 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 100 g
Rajčata 4 ks
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové maso libové 1 kg
Voda pitná 1 l
Olej olivový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny.
  2. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu.
  3. Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut.
  4. Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou.