Srnčí závitky se šunkovou náplní

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Srnčí kýta 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 80 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sýr Ementál (Primátor) 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Šunka dušená 70 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kýtu rozkrájíme na řízky, zakapeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a pod fólií necháme odležet. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno.
  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku a osmažíme. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
  3. Zchladlou vaječnou náplň rozdělíme na řízky, maso přehneme, sklepneme okraje a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, na mírném plameni smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
  4. Těstíčko připravíme rozšleháním piv i vajec s moukou a sýrem.