Srnčí závitky se šunkovou náplní
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sýr Ementál (Primátor) |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Šunka dušená |
70 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kýtu rozkrájíme na řízky, zakapeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a pod fólií necháme odležet. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno.
- Na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku a osmažíme. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
- Zchladlou vaječnou náplň rozdělíme na řízky, maso přehneme, sklepneme okraje a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, na mírném plameni smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
- Těstíčko připravíme rozšleháním piv i vajec s moukou a sýrem.