Telecí kotlety na víně s parmezánem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Telecí kotlety 600 g
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.
  2. V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.