Telecí kotlety na víně s parmezánem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Telecí kotlety |
600 g |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.
- V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.