Plovdivské vepřové maso s nudlemi
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Paprika pálivá |
0.5 kávová lžička |
Rajčatový protlak |
50 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
1 kg |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, pečlivě nakrájené na menší kousky, osolíme, poprášíme paprikou a hladkou moukou, krátce zasmahneme. Poté trochu podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek i rajčatový protlak, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
- Z polohrubé mouky, mléka a vejce vytvoříme nudlové těsto, které ihned rozkrájíme na úzké páskové nudle. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, trochu pomastíme máslem, přilijeme několik lžic omáčky a promícháme.
- Na talíř upravíme kopeček nudlí, na nudle položíme kousky masa a přelijeme omáčkou.