Plovdivské vepřové maso s nudlemi

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 200 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Paprika pálivá 0.5 kávová lžička
Rajčatový protlak 50 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 1 kg
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vepřové maso, pečlivě nakrájené na menší kousky, osolíme, poprášíme paprikou a hladkou moukou, krátce zasmahneme. Poté trochu podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek i rajčatový protlak, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
  2. Z polohrubé mouky, mléka a vejce vytvoříme nudlové těsto, které ihned rozkrájíme na úzké páskové nudle. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme, trochu pomastíme máslem, přilijeme několik lžic omáčky a promícháme.
  3. Na talíř upravíme kopeček nudlí, na nudle položíme kousky masa a přelijeme omáčkou.