Paprikový knedlík
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Rohlíky bílé |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Chilli |
2 špetka |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
5 dl |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Rohlíky (200 g) pokrájíme na kostičky. V míse utřeme máslo se žloutky do pěny, poté zašleháme ještě celé vejce. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném másle podusíme. Dvě červené papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Papriky uvaříme v 5 dl vody do měkka. Vaříme asi 10 - 15 minut. Uvařené papriky po vychladnutí pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli, papriky rozmixujeme na kaši a přidáme k utřenému máslu. Přidáme podušenou cibuli, promícháme, zapracujeme nakrájené rohlíky. Vzniklé těsto zakryjeme, necháme 30 minut odpočinout.
- Těsto rozdělíme na 2 díly. Nastříháme potravinářskou fólii na kousky o velikosti přibližně 20 x 30 cm. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 - 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Z každého dílu těsta mokrýma rukama vytvoříme malou šišku knedlíku. Zabalíme je do fólie, konce dobře zakroutíme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme (podle velikosti 20 - 30 minut). V polovině vaření knedlíky opatrně obrátíme.
- Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme pevnou nití (nebo strunou) na plátky a podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.