Kuřecí prsa zapečená s bramborami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
50 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Passata (drcená rajčata) |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
8 g |
Vývar slepičí |
250 ml |
Zelenina kořenová |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, nakrájíme na osminky, petželku posekáme na jemno, česnek prolisujeme. Kuřecí prsa rozkrájíme na plátky.
- Do hrnce vsypeme kořenovou zeleninu, brambory, zalijeme vývarem, přidáme passatu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Obsah hrnce přendáme do zapékací misky, poklademe plátky masa, pomažeme česnekem, pokapeme máslem, posypeme petrželkou, vložíme do trouby a zapékáme asi 30 minut.