Bramborový salát s klobásou chorizo
Ingredience
Brambory vařené |
900 g |
Cibule červená |
250 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Hořčice Dijonská |
20 g |
Klobása Chorizo |
250 g |
Ocet jablečný |
80 ml |
Olej olivový extra panenský |
60 g |
Paprika mletá sladká |
4 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel - nať |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme.