Bramborový salát s klobásou chorizo

Ingredience


Brambory vařené 900 g
Cibule červená 250 g
Cibulka jarní 100 g
Hořčice Dijonská 20 g
Klobása Chorizo 250 g
Ocet jablečný 80 ml
Olej olivový extra panenský 60 g
Paprika mletá sladká 4 g
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozkrájíme na silnější plátky, červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, jarní cibulku posekáme nadrobno, petrželku posekáme na jemno, chorizo pokrájíme na kolečka.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásu a osmažíme do křupava. Do salátové misy vložíme brambory, přidáme čevenou cibuli, jarní cibulku, petrželku, osmaženou klobásu, přilijeme polovinu jablečného octa a opatrně promícháme. Do stejné pánve vlijeme zbytek octa, přidáme hořčici, mletou papriku, cayenský pepř, promícháme, provaříme a nalijeme do salátové mísy. Lehce promícháme a podáváme.