Telecí řízky pražské
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Telecí kýta |
4 plátek |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
- Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.
- Zároveň na menší pánvi rozehřejeme máslo, zlehka opečeme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, chvilku podusíme, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme směs ztuhnout.
- Takto připravenou směs podkládáme na řízky na horké míse. Řízky obložíme hlávkovým salátem zakapaným citrónovou šťávou a dílky citrónu.