Telecí řízky pražské

Ingredience


Citrony 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Telecí kýta 4 plátek
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
  3. Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.
  4. Zároveň na menší pánvi rozehřejeme máslo, zlehka opečeme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, chvilku podusíme, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme směs ztuhnout.
  5. Takto připravenou směs podkládáme na řízky na horké míse. Řízky obložíme hlávkovým salátem zakapaným citrónovou šťávou a dílky citrónu.