Bramborový salát s tuňákem a hráškem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hrášek mražený |
200 g |
Majonéza |
200 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
6 g |
Tuňák v oleji |
360 g |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.
- majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.
- Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.