Bramborový salát s tuňákem a hráškem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Citronová šťáva 30 ml
Hrášek mražený 200 g
Majonéza 200 g
Mrkev kořen 200 g
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 6 g
Tuňák v oleji 360 g
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.
  2. majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.
  3. Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.