Chalupářská bašta

Ingredience


Brambory 0.5 kg
Česnek 1 ks
Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 0.5 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Párky jemné 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 200 g
Slanina vepřová 5 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kolečka nakrájíme brambory, klobásu, párek a česnek.
  2. Na půlkolečka nakrájíme papriku s cibulí.
  3. Slaninu na kostičky a rajčátka rozpůlíme.
  4. Vše rozdělíme na 4 porce, každou porci osolíme, opepříme a dáme na alobal tak, aby obsahovala každou přísadu a zabalíme do tří vrstev, aby nevytekla šťáva.
  5. Opékáme na roštu půl hodiny, než budou brambory uvařené.
  6. Poté podáváme přímo z alobalu.