Mrkvový salát s bramborami
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr třtinový |
10 g |
Hovězí vývar základní |
50 ml |
Mrkev kořen |
600 g |
Ocet Sherry |
50 ml |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Sůl |
6 g |
Víno Marsala |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev rozkrájíme na kostičky, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mrkev v karemelu promícháme, přisypeme prolisovaný česnek, podusíme minutu, zalijeme Marsalou, vývarem a dusíme asi 7 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme, poté necháme vychladnout.
- Přilijeme ocet, panenský olej, přisypeme na kostičky pokrájené vařené brambory, posekanou petrželku, důkladně promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.