Mrkvový salát s bramborami

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Česnek 1 stroužek
Cukr třtinový 10 g
Hovězí vývar základní 50 ml
Mrkev kořen 600 g
Ocet Sherry 50 ml
Olej olivový extra panenský 25 g
Olej slunečnicový 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 40 g
Sůl 6 g
Víno Marsala 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev rozkrájíme na kostičky, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mrkev v karemelu promícháme, přisypeme prolisovaný česnek, podusíme minutu, zalijeme Marsalou, vývarem a dusíme asi 7 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme, poté necháme vychladnout.
  2. Přilijeme ocet, panenský olej, přisypeme na kostičky pokrájené vařené brambory, posekanou petrželku, důkladně promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.