Bramborový salát s artyčoky

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Artyčoky sterilované 320 g
Balsamico ocet 15 ml
Brambory vařené ve slupce 800 g
Cibule červená 100 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Roketa 80 g
Sůl 6 g
Víno bílé 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.