Bramborový salát s artyčoky
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Artyčoky sterilované |
320 g |
Balsamico ocet |
15 ml |
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Cibule červená |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Paprika červená |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Roketa |
80 g |
Sůl |
6 g |
Víno bílé |
15 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.