Ruský tvarohový nákyp zapékaný
Ingredience
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Hrozinky |
100 g |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.
- Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
- Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.