Ruský tvarohový nákyp zapékaný

Ingredience


Citronová šťáva 2 kávová lžička
Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 20 g
Hrozinky 100 g
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Pšeničná krupice 3 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.
  2. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
  3. Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.