Ruské tvarožníky

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu hladké mouky smícháme s tvarohem, druhou polovinu rozděláme s vejci, cukrem, solí a lžící másla. Obě těsta spojíme a vypracujeme hmotu, kterou necháme asi 30 minut odpočinout.
  2. Z uleželého těsta vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka, na pánvi v rozehřátém másle osmažíme do růžova.
  3. Tvarožníky podáváme teplé, silně posypané cukrem a polité zakysanou smetanou.