Ruské tvarožníky
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Polovinu hladké mouky smícháme s tvarohem, druhou polovinu rozděláme s vejci, cukrem, solí a lžící másla. Obě těsta spojíme a vypracujeme hmotu, kterou necháme asi 30 minut odpočinout.
- Z uleželého těsta vytvarujeme váleček, nakrájíme na kolečka, na pánvi v rozehřátém másle osmažíme do růžova.
- Tvarožníky podáváme teplé, silně posypané cukrem a polité zakysanou smetanou.