Ruské smažené tvarohové šišky
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Olej rostlinný |
150 g |
Smetana |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tvaroh zpracujeme s moukou, vejcem, smetanou, cukrem, polovinou prášku do pečiva a špetkou soli. Dobře rozmícháme, aby se v těstě netvořily hrudky, poté ze směsi vytvoříme několik tenkých válečků, které rozkrájíme na díly, dlouhé asi 8 cm.
- Válečky smažíme v oleji do zlatova.
- Horké opečené šišky podáváme sypané moučkovým cukrem, polité zakysanou smetanou a rozehřátým máslem.