Ruské smažené tvarohové šišky

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Olej rostlinný 150 g
Smetana 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh zpracujeme s moukou, vejcem, smetanou, cukrem, polovinou prášku do pečiva a špetkou soli. Dobře rozmícháme, aby se v těstě netvořily hrudky, poté ze směsi vytvoříme několik tenkých válečků, které rozkrájíme na díly, dlouhé asi 8 cm.
  2. Válečky smažíme v oleji do zlatova.
  3. Horké opečené šišky podáváme sypané moučkovým cukrem, polité zakysanou smetanou a rozehřátým máslem.