Lasagne zapečené s dary moře

Ingredience


Olej olivový 2 polévková lžíce
Krevety tygří 120 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 600 ml
Mořský jazyk 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Mozzarella 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Pórek 3 ks
Šťáva citrónová 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Těstoviny Lasagne 450 g
Treska uzená 450 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje a troubu
  2. připravíme k předehřátí na 180 °C.
  3. Postup: Těstoviny Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vařené
  4. nudle scedíme a necháme okapat na sítku.
  5. Tresku, mořský jazyk a vyloupané předvařené krevety nakrájíme na malé kousky, mozzarellu a parmezán nastrouháme a pórky nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky mořského jazyka, krevet a tresky v míse smícháme s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
  6. V hlubším hrnci na 2 lžících másla opečeme nakrájené pórky doměkka - opékat budeme asi 10 minut. Do opečeného pórku postupně vsypeme 60 g mouky a vlijeme 600 ml mléka a stálým promícháváním získáme krémovitou omáčku, do které přidáme ještě nastrouhanou mozarellu a 2 lžíce medu a aby se ingredience v omáčce dobře rozptýlily a jejich chuť se propojila, povaříme ještě 3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Tuto zahuštěnou mléčnou omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní ochucené rybí maso s krevetami.
  7. Potom do připravené zapékací mísy navrstvíme vařené a okapané těstoviny a rybí směs s mléčnou omáčkou. Spodní vrstva budou vařené těstoviny a poslední vrchní vrstva bude rybí směs. Takto připravený rybí pokrm s těstovinami posypeme nakonec strouhaným parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení jako hlavní chod.