Lasagne zapečené s dary moře
Ingredience
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří |
120 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mořský jazyk |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mozzarella |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
3 ks |
Šťáva citrónová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Těstoviny Lasagne |
450 g |
Treska uzená |
450 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje a troubu
- připravíme k předehřátí na 180 °C.
- Postup: Těstoviny Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vařené
- nudle scedíme a necháme okapat na sítku.
- Tresku, mořský jazyk a vyloupané předvařené krevety nakrájíme na malé kousky, mozzarellu a parmezán nastrouháme a pórky nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky mořského jazyka, krevet a tresky v míse smícháme s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
- V hlubším hrnci na 2 lžících másla opečeme nakrájené pórky doměkka - opékat budeme asi 10 minut. Do opečeného pórku postupně vsypeme 60 g mouky a vlijeme 600 ml mléka a stálým promícháváním získáme krémovitou omáčku, do které přidáme ještě nastrouhanou mozarellu a 2 lžíce medu a aby se ingredience v omáčce dobře rozptýlily a jejich chuť se propojila, povaříme ještě 3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Tuto zahuštěnou mléčnou omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní ochucené rybí maso s krevetami.
- Potom do připravené zapékací mísy navrstvíme vařené a okapané těstoviny a rybí směs s mléčnou omáčkou. Spodní vrstva budou vařené těstoviny a poslední vrchní vrstva bude rybí směs. Takto připravený rybí pokrm s těstovinami posypeme nakonec strouhaným parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení jako hlavní chod.