Rychlé krupico-tvarohové knedlíky
Ingredience
Krupice dětská |
250 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Skořicový cukr |
1 ks |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.
- V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).
- Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.
- Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.