Rychlé krupico-tvarohové knedlíky

Ingredience


Krupice dětská 250 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Tvaroh tučný 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Skořicový cukr 1 ks
Strouhanka 200 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.
  2. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).
  3. Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.
  4. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.