Sýrové tyčinky z lístkového těsta
Ingredience
Čedar |
60 g |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Listové těsto |
350 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lístkové těsto rozválíme na obdélník 35x25cm. Můžeme použít hotové rozválené těsto. Polovinu plátu potřeme hořčicí a po obvodu necháme asi 1cm široký okraj. Potřenou plochu posypeme nastrouhaným čedarem a nastrouhaným parmezánem.
- Žloutek v misce rozšleháme s mlékem a směsí potřeme okraje těsta. Plát přeložíme a okraje přitiskneme. Přeložené těsto znovu zlehka rozválíme na obdélník 35x20cm a nakrájíme na pruhy široké asi 1,5cm.
- Každý pruh uchopíme za oba konce, stočíme do spirály a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 12-15 minut dozlatova. Po mírném vychladnutí podáváme.