Sýrové tyčinky z lístkového těsta

Sýrové tyčinky z lístkového těsta - obrázek

Ingredience


Čedar 60 g
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Listové těsto 350 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Sýr Parmezán 30 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lístkové těsto rozválíme na obdélník 35x25cm. Můžeme použít hotové rozválené těsto. Polovinu plátu potřeme hořčicí a po obvodu necháme asi 1cm široký okraj. Potřenou plochu posypeme nastrouhaným čedarem a nastrouhaným parmezánem.
  2. Žloutek v misce rozšleháme s mlékem a směsí potřeme okraje těsta. Plát přeložíme a okraje přitiskneme. Přeložené těsto znovu zlehka rozválíme na obdélník 35x20cm a nakrájíme na pruhy široké asi 1,5cm.
  3. Každý pruh uchopíme za oba konce, stočíme do spirály a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 12-15 minut dozlatova. Po mírném vychladnutí podáváme.