Smažené cuketové prsty

Smažené cuketové prsty - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cuketa 3 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel 20 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 115 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené cukety nakrájíme na hranolky.
  2. V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným Parmezánem, citronovou kůrou, špetkou soli a pepře.
  3. V jiné misce rozšleháme vejce a do další misky vsypeme hladkou mouku.
  4. Cuketové hranolky obalíme postupně v mouce, vejcích a v ochucené strouhance.
  5. Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
  6. Podáváme jako teplý předkrm.