Smažené cuketové prsty
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cuketa |
3 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel |
20 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
115 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené cukety nakrájíme na hranolky.
- V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným Parmezánem, citronovou kůrou, špetkou soli a pepře.
- V jiné misce rozšleháme vejce a do další misky vsypeme hladkou mouku.
- Cuketové hranolky obalíme postupně v mouce, vejcích a v ochucené strouhance.
- Obalené hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.
- Podáváme jako teplý předkrm.