Bramborový salát s růžičkovou kapustou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Kapusta růžičková |
400 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový extra panenský |
80 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
50 ml |
Hořčice |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno.
- Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme.