Bramborový salát s růžičkovou kapustou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Kapusta růžičková 400 g
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový extra panenský 80 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 20 g
Šalotka 60 g
Sůl 6 g
Voda pitná 50 ml
Hořčice 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno.
  2. Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme.