Hovězí maso v zelenině

Hovězí maso v zelenině - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Celer bulvový 0.5 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 750 g
Hovězí vývar základní 450 ml
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 45 g
Mrkev kořen 250 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.
  2. Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.
  3. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.