Hovězí maso v zelenině
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
750 g |
Hovězí vývar základní |
450 ml |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.
- Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.
- Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.