Bramborový salát s čekankou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Čekanka |
300 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
6 g |
Šunka dušená |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, listy červené čekanky otrháme, vykrojíme tvrdá žebra a listy pokrájíme na drobné kousky, plátky šunky nakrájíme na silnější proužky, šalotku nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme najemno.
- Do salátové mísy vsypeme brambory, cibuli, čekanku, petrželku, sůl, pepř, přilijeme olej, ocet a důkladně promícháme. Šunku osmahneme na kousku másla a jednotlivé porce salátu šunkou ozdobíme.