Knedlíky z hrnečku

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 2.5 dl
Mouka pšeničná hrubá 170 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme 170 g hrubé mouky, 2.5 dl mléka, 3 špetky soli, 3 žloutky a 1 lžíci změklého másla. Směs důkladně promícháme. Tři bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme do těsta. Čtyři hrnečky (po 2.5 dl) vytřeme olejem, knedlíkovou směs rozdělíme na 4 díly a každý hrnek naplníme těstem. Do většího hrnce se síťkou postavíme hrnky s těstem. Opatrně k nim nalijeme horkou vodu tak, že hrnky budou ponořené do 2/3. Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a knedlíky vaříme 20 minut. Poté hrnky s knedlíky vyjmeme z vody, opatrně kolem obvodu hrnků projedeme nožem, knedlíky vyklopíme a nakrájíme na plátky.