Knedlíky z hrnečku
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
170 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme 170 g hrubé mouky, 2.5 dl mléka, 3 špetky soli, 3 žloutky a 1 lžíci změklého másla. Směs důkladně promícháme. Tři bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme do těsta. Čtyři hrnečky (po 2.5 dl) vytřeme olejem, knedlíkovou směs rozdělíme na 4 díly a každý hrnek naplníme těstem. Do většího hrnce se síťkou postavíme hrnky s těstem. Opatrně k nim nalijeme horkou vodu tak, že hrnky budou ponořené do 2/3. Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a knedlíky vaříme 20 minut. Poté hrnky s knedlíky vyjmeme z vody, opatrně kolem obvodu hrnků projedeme nožem, knedlíky vyklopíme a nakrájíme na plátky.