Bramborový salát z Nice
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Bazalka |
30 g |
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Fazolové lusky |
300 g |
Fenykl sladký - hlíza |
200 g |
Hořčice Dijonská |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Paprika žlutá |
150 g |
Rajčata Cherry |
200 g |
Salát ledový |
200 g |
Sůl |
8 g |
Tuňák v oleji |
400 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, fazolové lusky omyjeme, odkrojíme oba konce, odřízneme vlákna a lusky překrojíme napůl. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka rozpůlíme, bazalku posekáme najemno.
- Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory, lžičku soli a vaříme asi 15 až 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme fazolové lusky a dovaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Do salátové mísy vsypeme brambory, fazolky, rajčata, fenykl, papriku a promícháme.
- Do misky vložíme ančovičky, prolisovaný česnek, rozetřeme vidličkou, přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, olej a vymícháme zálivku. Přilijeme do salátu, přisypeme bazalku a promícháme. Na talířky natrháme salátové listy, na ně upravíme bramborový salát, doplníme kousky tuňáka a podáváme.