Gruzínský vaječný dezert

Ingredience


Cukr krupice 8 polévková lžíce
Cukr vanilka 30 g
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Marmeláda višňová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 400 ml
Šlehačka 125 ml
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.
  2. Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.
  3. Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.