Gruzínský vaječný dezert
Ingredience
Cukr krupice |
8 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
30 g |
Hřebíček |
0.25 kávová lžička |
Marmeláda višňová |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
400 ml |
Šlehačka |
125 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.
- Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.
- Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.