Jerevanské smažené bochánky

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 250 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
  2. Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody.
  3. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme.
  4. Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu.