Jerevanské smažené bochánky
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
- Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody.
- Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme.
- Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu.