Květákové řízečky

Ingredience


Krupice pšeničná 100 g
Květák 800 g
Mléko plnotučné 200 ml
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Strouhanka 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.