Květákové řízečky
Ingredience
Krupice pšeničná |
100 g |
Květák |
800 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.