Řecká slepičí polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrónová šťáva |
3 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Rýže |
1 hrst |
Slepice |
1.5 kg |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme oloupanou, celou cibuli a špetku soli. Zalijeme 1,5 l vody, uzavřeme poklici a povaříme 60 minut slepici doměkka. Měkké maso vybereme z tlakového hrnce, vývar přecedíme do hrnce, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu.
- Do vroucího vývaru vsypeme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přisypeme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu a ušleháme do řídké pěny. Vlijeme do polévky, zamícháme a ihned odstavíme z ohně.
- Měkké maso oddělené od kostí nakrájíme na malé kousky, které podle porci rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce zalijeme vroucí polévkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.