Anglická bramborová polévka krémová
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana |
400 g |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Následovně je ponorným mixérem i s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Udržujeme na sporáku na mírném ohni.
- V pánvi na rozpáleném 70 g másla osmahneme dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na tenké proužky nakrájené houby, zbylou sůl, opepříme, osmahneme doměkka. Vlijeme do bramborové rozmixované polévky a ještě jednou i s houbami rozmixujeme.
- Ochutíme muškátovým oříškem, nakonec vlijeme smetanu, rozkvedlané žloutky. Vložíme zbylé máslo a stáhneme ze sporáku.
- Hotovou polévku rozdělíme do jednotných hlubokých talířů, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.