Anglická bramborová polévka krémová

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 80 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Smetana 400 g
Sůl 2 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Následovně je ponorným mixérem i s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Udržujeme na sporáku na mírném ohni.
  2. V pánvi na rozpáleném 70 g másla osmahneme dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na tenké proužky nakrájené houby, zbylou sůl, opepříme, osmahneme doměkka. Vlijeme do bramborové rozmixované polévky a ještě jednou i s houbami rozmixujeme.
  3. Ochutíme muškátovým oříškem, nakonec vlijeme smetanu, rozkvedlané žloutky. Vložíme zbylé máslo a stáhneme ze sporáku.
  4. Hotovou polévku rozdělíme do jednotných hlubokých talířů, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.