Jehněčí biryani

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli 2 g
Cibule 100 g
Hřebíček 4 g
Hrozinky 80 g
Jehněčí maso 600 g
Jogurt bílý 180 g
Kardamom 2 g
Kmín římský 5 g
Mandle pražené solené 80 g
Máslo čerstvé 40 g
Muškátový oříšek 2 g
Pepř černý mletý 2 g
Šafrán 4 g
Skořice celá 2 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1 dl
Zázvor 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.
  2. Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.
  3. Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.