Jehněčí biryani
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli |
2 g |
Cibule |
100 g |
Hřebíček |
4 g |
Hrozinky |
80 g |
Jehněčí maso |
600 g |
Jogurt bílý |
180 g |
Kardamom |
2 g |
Kmín římský |
5 g |
Mandle pražené solené |
80 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Šafrán |
4 g |
Skořice celá |
2 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 dl |
Zázvor |
2 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.
- Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.
- Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.