Bramborový salát s hovězím masem
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Cibule |
100 g |
Hořčice Dijonská |
20 g |
Hovězí zadní vařené |
200 g |
Ocet jablečný |
60 ml |
Olej olivový extra panenský |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
8 g |
Zelenina nakládaná |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, vařené maso na nudličky, cibuli nadrobno, nakládanou zeleninu scedíme, ale nálev si ponecháme, slaninu nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme maso a orestujeme. Přidáme cibuli, scezenou zeleninu, brambory, krátce osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme octem a dusíme, dokud se ocet neodpaří. Přilijeme nálev ze zeleniny, přidáme hořčici a dusíme doměkka.
- Jednotlivé porce posypeme petrželkou a slaninou.