Bramborový salát s hovězím masem

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Brambory vařené ve slupce 800 g
Cibule 100 g
Hořčice Dijonská 20 g
Hovězí zadní vařené 200 g
Ocet jablečný 60 ml
Olej olivový extra panenský 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 8 g
Zelenina nakládaná 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, vařené maso na nudličky, cibuli nadrobno, nakládanou zeleninu scedíme, ale nálev si ponecháme, slaninu nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme maso a orestujeme. Přidáme cibuli, scezenou zeleninu, brambory, krátce osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme octem a dusíme, dokud se ocet neodpaří. Přilijeme nálev ze zeleniny, přidáme hořčici a dusíme doměkka.
  3. Jednotlivé porce posypeme petrželkou a slaninou.