Bramborová polévka s vločkami

Ingredience


Brambory 250 g
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 2 dl
Ovesné vločky 140 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Smetana 1 dl
Sůl 2 špetka
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
Zeleninová směs jarní - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme v hrnci, vložíme vločky, špetku soli, a osmahneme. Zalijeme vodou, vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Vsypeme pod tekoucí vodou opláchnutou mraženou zeleninu. Vše dohromady povaříme doměkka.
  2. Mléko, smetanu, vejce spolu metlou rozšleháme a vlijeme do polévky. Nakonec dochutíme zbylou solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku.
  3. Před podáváním polévku rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře, anebo polévkových misek a podáváme.