Bramborová krémová polévka s česnekem

Ingredience


Brambory 350 g
Česnek 3 stroužek
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 1 dl
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do vroucí, špetkou solí osolené vody. Povaříme je doměkka, potom scedíme, vývar dáme stranou. Do brambor dáme oloupaný a prolisovaný česnek (2 stroužky), sůl, pepř, máslo a vše dobře rozmačkáme. Zalijeme horkým mlékem, rozmixujeme a zalijeme odloženým vývarem. Povaříme dohromady, přivedeme k varu, nakonec posypeme nasekanou pažitkou a stáhneme ze sporáku.
  2. Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů, anebo do polévkových misek. Každou porci posypeme drobně nasekaným česnekem a nasekanou petrželovou natí.