Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej rostlinný 100 ml
Sirup višňový 150 ml
Smetana 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Tvaroh jemný 250 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky rozšleháme v polovině mléka.
  2. Dále připravíme náplň. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, polovinou sáčku vanilkového cukru, zakysanou smetanou a žloutkem.
  3. Prosátou hladkou mouku smícháme s mléčnou žloutkovou směsí a solí, pak vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh z bílků. Z těsta upečeme na lehce olejem vymazané pánvi tenké palačinky, naplníme je tvarohovou náplní a svineme.
  4. Palačinky pak urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, zalijeme smetanou, posypeme cukrem a zapečeme.
  5. Teplé zapečené palačinky podáváme přelité ovocným sirupem.