Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sirup višňový |
150 ml |
Smetana |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky rozšleháme v polovině mléka.
- Dále připravíme náplň. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, polovinou sáčku vanilkového cukru, zakysanou smetanou a žloutkem.
- Prosátou hladkou mouku smícháme s mléčnou žloutkovou směsí a solí, pak vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh z bílků. Z těsta upečeme na lehce olejem vymazané pánvi tenké palačinky, naplníme je tvarohovou náplní a svineme.
- Palačinky pak urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, zalijeme smetanou, posypeme cukrem a zapečeme.
- Teplé zapečené palačinky podáváme přelité ovocným sirupem.