Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Marmeláda višňová |
150 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
240 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme hladkou mouku a důkladně vymícháme těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
- Z těsta potom uválíme placku silnou 1 cm, ze které tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a prstem uprostřed každého z nich uděláme důlek. Cukroví potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými jádry vlašských ořechů a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na středním ohni dorůžova.
- Když jsou gogoše pečené, vložíme do důlků trochu višňové zavařeniny a podáváme je k čaji a kávě.