Mořský jazyk na víně s krevetami

Ingredience


Kopr čerstvý 10 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Mořský jazyk 1.5 kg
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Víno červené 150 ml
Máslo 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 120 g
Šalotka 4 ks
Smetana ke šlehání 2 polévková lžíce
Sůl 2 g
Žampiony čerstvé 120 g
Cannelloni 6 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořský jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší plátky, které se budou moci svinout do roliček. Nakrájené plátky rybího masa poprášíme solí a pepřem, potřeme červeným vínem a svineme do roliček, které zajistíme párátkem, aby se nerozbalily. Rybí roličky rozložíme na pánev, zalijeme zbytkem červeného vína a rybí kousky ve víně povaříme asi 4 minuty. Po této době rybí závitky z pánve vybereme děrovanou naběračkou a odložíme je do dalšího zpracování na talíř.
  2. Vyloupané krevety uvaříme podle návodu na obale. Z rybích závitků odstraníme párátka a opatrně jimi vyplníme vařené a vychladlé těstoviny. Do těstovin ke kouskům ryb přidáme vařené, okapané krevety a trošku smetanové omáčky. Naplněné těstoviny rozložíme do zapékací mísy, zalejeme smetanovou omáčkou. Tento rybí pokrm pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C, asi 20 minut.
  3. Cannelloni s rybím masem podáváme horké, ozdobené koprovými větvičkami, jako hlavní jídlo.
  4. Smetanová omáčka: Šalotku a rajčata nakrájíme nadrono. Žampióny očistíme a rozkrájíme na plátky. V kastrůlku, na rozehřátém másle opražíme nasekanou cibuli, ke které přisypeme plátky žampiónů a kousky rajčat. Směs promícháme, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Omáčku pak zahustíme moukou tak, že mouku v omáčce důkladně promícháme. Pak do omáčky přimícháme ještě vinnou tekutinu z pánve, mléko a za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Nakonec omáčku zjemníme přilitím smetany.
  5. Těstoviny: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme těstoviny cannelloni podle návodu na obale a vařené těstoviny scedíme a necháme okapat a vychladnout.