Mořský jazyk na víně s krevetami
Ingredience
Kopr čerstvý |
10 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mořský jazyk |
1.5 kg |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
150 ml |
Máslo |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
120 g |
Šalotka |
4 ks |
Smetana ke šlehání |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Žampiony čerstvé |
120 g |
Cannelloni |
6 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 46 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mořský jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší plátky, které se budou moci svinout do roliček. Nakrájené plátky rybího masa poprášíme solí a pepřem, potřeme červeným vínem a svineme do roliček, které zajistíme párátkem, aby se nerozbalily. Rybí roličky rozložíme na pánev, zalijeme zbytkem červeného vína a rybí kousky ve víně povaříme asi 4 minuty. Po této době rybí závitky z pánve vybereme děrovanou naběračkou a odložíme je do dalšího zpracování na talíř.
- Vyloupané krevety uvaříme podle návodu na obale. Z rybích závitků odstraníme párátka a opatrně jimi vyplníme vařené a vychladlé těstoviny. Do těstovin ke kouskům ryb přidáme vařené, okapané krevety a trošku smetanové omáčky. Naplněné těstoviny rozložíme do zapékací mísy, zalejeme smetanovou omáčkou. Tento rybí pokrm pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C, asi 20 minut.
- Cannelloni s rybím masem podáváme horké, ozdobené koprovými větvičkami, jako hlavní jídlo.
- Smetanová omáčka: Šalotku a rajčata nakrájíme nadrono. Žampióny očistíme a rozkrájíme na plátky. V kastrůlku, na rozehřátém másle opražíme nasekanou cibuli, ke které přisypeme plátky žampiónů a kousky rajčat. Směs promícháme, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Omáčku pak zahustíme moukou tak, že mouku v omáčce důkladně promícháme. Pak do omáčky přimícháme ještě vinnou tekutinu z pánve, mléko a za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Nakonec omáčku zjemníme přilitím smetany.
- Těstoviny: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme těstoviny cannelloni podle návodu na obale a vařené těstoviny scedíme a necháme okapat a vychladnout.