Krůtí stehna s omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kari koření |
1 špetka |
Kmín celý |
1 špetka |
Krůtí stehna |
450 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
2 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Smícháme olej, citronovou kůru, koření a směsí potřeme maso.
- Osmahneme slaninu, přidáme cibuli, česnek a dáme do pekáče.
- Opečeme v teflonové pánvi stehna, dáme do pekáče a při 170 stupních pečeme 80 minut.
- Výpek zalijeme vínem, přidáme nakrájený pomeranč, máslo, citronovou šťávu, cukr, sůl a krátce povaříme.