Vařené brambory s řasami

Ingredience


Brambory 600 g
Citronová kůra 15 g
Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 40 g
Řasa Nori 40 g
Sůl 8 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut do měkka. Odlijeme 40 ml vývaru z brambor, zbytek vylijeme. Do hrnce k horkým bramborám přidáme máslo, strouhanou citronovou kůru, šťávu, vodu z brambor, postavíme zpátky na oheň a mícháme, až se máslo zcela rozpustí. Přisypeme posekané řasy, hrnec zakryjeme pokličkou, odstavíme a necháme řasy cca 2 minuty zapařit, aby změkly.
  2. Promícháme, upravíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.