Vařené brambory s řasami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Citronová kůra |
15 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
40 g |
Řasa Nori |
40 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut do měkka. Odlijeme 40 ml vývaru z brambor, zbytek vylijeme. Do hrnce k horkým bramborám přidáme máslo, strouhanou citronovou kůru, šťávu, vodu z brambor, postavíme zpátky na oheň a mícháme, až se máslo zcela rozpustí. Přisypeme posekané řasy, hrnec zakryjeme pokličkou, odstavíme a necháme řasy cca 2 minuty zapařit, aby změkly.
- Promícháme, upravíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.