Pečené brambory bylinkové

Ingredience


Brambory rané 600 g
Citronová kůra 15 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej slunečnicový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, osušíme, rozmarýn a lístky tymiánu posekáme na jemno. Do pekáče vlijeme olej, na dno vyskládáme v jedné vrstvě brambůrky, poklademe hoblinkami másla, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, strouhanou citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 20 až 25 minut. Občas pekáčem zatřeseme, aby se brambůrky obalovaly v tuku.
  2. Brambůrky upravíme na talíře a podáváme.