Pečené brambory bylinkové
Ingredience
Brambory rané |
600 g |
Citronová kůra |
15 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, osušíme, rozmarýn a lístky tymiánu posekáme na jemno. Do pekáče vlijeme olej, na dno vyskládáme v jedné vrstvě brambůrky, poklademe hoblinkami másla, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, strouhanou citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 20 až 25 minut. Občas pekáčem zatřeseme, aby se brambůrky obalovaly v tuku.
- Brambůrky upravíme na talíře a podáváme.