Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 100 g
Cukr krupice 400 g
Glutasol 20 g
Kečup 100 g
Muškátový květ 5 g
Ocet rýžový 300 ml
Olej stolní 200 ml
Omáčka sójová 300 ml
Pepř černý mletý 20 g
Solamyl 400 g
Sůl 40 g
Vejce slepičí 200 g
Vepřový ořez 1500 g
Víno bílé 100 ml
Vývar z hovězích kostí 100 ml
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme.
  2. V míse maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme pepř, sůl, muškátový květ, mletý zázvor, glutasol, vejce, solamyl a přilijeme víno.
  3. Ze směsi tvoříme malé kuličky a postupně je smažíme v horkém tuku dozlatova.
  4. Usmažené kuličky vyjmeme a uložíme je na teple.
  5. Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku, přidáme kečup a zázvor, zalijeme vývarem, rozmícháme a ochutíme octem, sójovou omáčkou, vínem, glutasolem a cukrem. Vše povaříme a zahustíme škrobem.
  6. Smažené kuličky omáčkou přeléváme.