Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou
Ingredience
Česnek |
50 g |
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
400 g |
Glutasol |
20 g |
Kečup |
100 g |
Muškátový květ |
5 g |
Ocet rýžový |
300 ml |
Olej stolní |
200 ml |
Omáčka sójová |
300 ml |
Pepř černý mletý |
20 g |
Solamyl |
400 g |
Sůl |
40 g |
Vejce slepičí |
200 g |
Vepřový ořez |
1500 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme.
- V míse maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme pepř, sůl, muškátový květ, mletý zázvor, glutasol, vejce, solamyl a přilijeme víno.
- Ze směsi tvoříme malé kuličky a postupně je smažíme v horkém tuku dozlatova.
- Usmažené kuličky vyjmeme a uložíme je na teple.
- Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku, přidáme kečup a zázvor, zalijeme vývarem, rozmícháme a ochutíme octem, sójovou omáčkou, vínem, glutasolem a cukrem. Vše povaříme a zahustíme škrobem.
- Smažené kuličky omáčkou přeléváme.