Ruské jablečné bábušky

Ingredience


Brandy 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Jablko 8 ks
Listové těsto 500 g
Marmeláda višňová 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Švestky 8 ks
Vejce slepičí 1 ks
Mandle 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Středně velká vyzrálá jablka oloupeme, seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Švestky nakrojíme, vyjmeme pecky a nahradíme je oloupanými mandlemi. Višňovou zavařeninu smícháme s cukrem, koňakem a skořicí.
  2. Do dutiny jablka vložíe lžíci zavařeninové směsi, potom švestku s mandlí, navrch dáme opět zavařeninovou směs. Z lístkového těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm, rozkrájíme na čtverce o velikostí odpovídající velikosti jablek a jablka do nich zabalíme. Ze zbytku těsta vytvarujeme kuličky, které vtiskneme do vršků jablek, do nich ještě zapíchneme oloupané mandle.
  3. Jablka postavíme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
  4. Bábušky podáváme horké, posypané moučkovým cukrem.